Activiteiten

Rackettrekken

Op elke donderdagavond vanaf 19.00 uur wordt er rackettrekken gehouden. Dit is alleen voor de senior (18+) leden. Wat houdt rackettrekken in?

Iemand van de TC maakt een willekeurig indeling met de tennispasjes van alle aanwezigen (je speelt dus niet met een vaste partner). Iedereen kijkt op welke baan en met welke partner hij of zij gaat spelen. De speeltijd is ongeveer een halfuur, waarna er een nieuwe indeling wordt gemaakt.

Iedereen is vrij om te komen en te gaan tussen 19.00 uur en 23.00 uur. Deze avond is zeer geschikt voor de nieuwkomers onder ons, ze doen ervaring op en maken gelijk kennis met de andere leden van ons park.

Op de dinsdagochtend wordt er voor de dames rackettrekken georganiseerd, al zijn heren ook zeker welkom. Dit begint om 10.00 uur (op warme zomerdagen soms om 9.00 uur). Ook hier worden de pasjes geschud en speelt men een half uur achter elkaar.

Voor de 45 plussers onder ons is er speciaal de vrijdagochtend vanaf 10.00 uur gereserveerd. Er zal net als op de donderdagavond met verschillende partners, dames en heren, gespeeld worden.

Competitie

Zowel in het voorjaar (april-mei) als in het najaar (september-oktober) kun je competitie spelen. Je kunt kiezen uit verschillende vormen en verschillende dagen. Bijvoorbeeld een damesteam dat op woensdagavond een wedstrijd van 1 uur speelt; of een mix-team dat op vrijdagavond 4 dubbelwedstrijden speelt. Je speelt dan tegen teams uit de regio, meestal 7 keer.

Om mee te kunnen doen met deze competitie moet je een team van minstens 4 personen samenstellen en lid zijn van onze vereniging. Je ontvangt hierover automatisch meer informatie per e-mail of via de KNLTB Clubapp. Daarin staat ook uitgelegd hoe je je kunt aanmelden. Voor de voorjaarscompetitie dien je je aan te melden in december van het jaar daarvoor. Voor de najaarscompetitie is de inschrijfperiode meestal rond juni.

Clubkampioenschappen

Elk jaar worden de clubkampioenschappen georganiseerd voor de senior (18+) leden. Gedurende ongeveer een week worden er wedstrijden gespeeld in verschillende categorie├źn (5 t/m 8) en vormen (enkel / dubbel / mix). Een laagdrempelig toernooi waarbij het vooral draait om gezelligheid!

Open toernooi

Elk jaar wordt in week 27 (eind juni/begin juli) het Valkenburgs Open georganiseerd. Het grootste evenement van het jaar! De hele week drukte en gezelligheid op het park, live muziek, lekker eten, (meestal) mooi weer, en uiteraard spannende tenniswedstrijden. Gedurende het toernooi zijn de banen niet voor vrij tennis beschikbaar.

Tennis-/Feestavonden

Gedurende het hele jaar worden diverse tennis-/feestavonden georganiseerd. Een greep uit de afgelopen jaren: Flower Power toernooi, Herfst-mix toernooi, Bijna 50+ toernooi, Stamppot toernooi, Tennis met een Kennis, Italiaanse avond, Openingstoernooi, Ladies day / Gentlemens day, Klaverjasavond.

Mee organiseren?

Lijkt het je leuk om mee te helpen bij het organiseren van een van bovenstaande activiteiten? Laat dat dan weten aan de TC! Stuur een berichtje naar info@vtv-tennis.nl of judithmannien@gmail.com.